jom ikut saya..saya ikut awak balik..=)

EXCHANGE LINK.tolong tinggalkan jejak anda disini untuk sy jejak anda kembali.TQ.=)

tolong click nuff nina

Sunday, June 13, 2010

LAGENDA BUDAK SETAN (novel VS movie)

VS mana lagi best?

Last week,nina pergi tengok lagenda budak setan dengan my BFF.Nak booking tapi web site TGV selalu ada problem je.So,nina main redah je pergi TGV mines.Tapi orang queue panjang giler mungkin sebab cuti sekolah plus ada book fair.kecewa bila tengok kat screen tulis dah FULL.Tapi dengan muka tak malu bila sampai turn kami,nina bertanye pada pak cik kaunter tiket "lagenda budak setan ada tak??".haha.Pakc ik kaunter kata ada tapi sit depan je tinggal.Nina dengan gelojohnya setuju.Amek sit roll ke-3 dari screen.al-maklumlah teringin sangat tengok cerita tu.(sebab saya fan novel lagenda budak setan)

So,cerita ni agak sedih.Tapi nina frust sebab dalam satu cerita tu dia pergi sumbat semua cerita(sebab lagenda budak setan ni gabungan 3 bahagian).Banyak part penting yang tak ada dalam movie ni.So,movie ni nampak pelik.Cuba bayangkan kalau cerita harry potter yang ada banyak tu digabung dalam satu movie.haha.Plot cerita yang kelam kabut.

Btw,pelakon dalam cerita ni not bad Que haidar,farid kamil,lisa surihani,raja farah,nubhan.Gambar dah cun ,lagu dah best tapi jalan cerita macam kurang menarik.Novel lagenda budak setan one of novel yang paling nina suka.Korang semua patut baca sebab filem still tak boleh lawan novel.Sape2 yg da bc novel ni jgn lupa baca sambungan nye katerina n smbg novel yg ke-3.sapa yang baca mesti nak boyfriend macam kasyah.abang akashah still the best.
ni dia abang ahdiat akasha penulis novel lagenda budak setan.
After habis tengok movie nina singgah book fair dekat mines.Nina beli 4 buku.Habis rm100.Before nina share pasal buku apa yang nina beli.Nina nak promote sikit buku WAJIB BACA terutama student IPT.Orang yang dah kahwin pon sesuai.

ya,buku ni.walaupun saya baru berumur 21 tahun dan tidak berkahwin.

AKU TERIMA NIKAHNYA - "pelikkah cinta tanpa keluar makan-makan berbalasemail dan SMS?"


Nina baru habis baca aku terima nikahnya.lagi dua sambungan buku ni belum baca lagi.Nina bukan gatal nak baca buku ini sebab nak kahwin.Tapi buku ni macam bagi guide sebab isu mengenai alam remaja, alam pertunangan, alam perkahwinan , mendidik anak dan keluarga, isu-isu penyebab keruntuhan institusi perkahwinan masa kini dan kenangan waktu kecil penulis banyak terdapat di dalam buku ini.

"Buku ini boleh dijadikan panduan kepada remaja bagaimana cara untuk bergaul antara lelaki dan perempuan menurut cara Islam dan bagaimana cara untuk memilih pasangan hidup dan membentuk sebuah keluarga yang harmoni."


ANTARA BUKU YANG BELI MASA BOOK FAIR:


cerita motivasi tapi menarik dan tak boring-bestseller,ada 2 version bi or bm.=)

ni dua sambungan dari aku terima nikah.tapi tak baca lagi.hehe

BERCINTA SAMPAI SYURGA - "Tidakkah pelik jika ada pasangan hangat bercinta tapi tidak terfikir untuk selama-lamanya?"

MURABBI CINTA - "Andai cinta ingin dibawa ke syurga kenapa dibiarkan cinta itu ada noktah da hujungnya?"

kalau rasa berminat pergi la mana-mana kedai buku boleh usha dulu buku ni.kat MPH pon ada jual.=)



3 comments:

Yuni Aisyah said...

Wah..peminat novel lagenda budak setan juga..sama la kte..=))

novel tu mmg best sgt2..movie lagenda budak setan blom tgk lg tp nina kate jln cter xbpe menarik cam x best lak nak g tgk..=P

xpe nak g tgk gak...lagenda budak setan versi movie..

ninanyna said...

=))..novel best sangat..mayb nina expect tinggi sangat kot...nak kate teruk sangat tak ada la..hehehe...tengok2..=)

aima in luv said...

saya rasa lagenda budak setan novel lagi best dari movie.. mmg lagi menyayat hati...

Post a Comment