jom ikut saya..saya ikut awak balik..=)

EXCHANGE LINK.tolong tinggalkan jejak anda disini untuk sy jejak anda kembali.TQ.=)

tolong click nuff nina

Saturday, November 20, 2010

Entry untuk orang yang nak pergi interview @ amik kuiz








Tengah taun aritu nina ad apply biasiswa yayasan bank rakyat.isi online tapi main2.hahaha.baru2 ni nina dapat sms dari bank rakyat.die suro bwat kuiz kat web site die.ingat kan da tak dapat sebab bulan 6 buat tapi bulan 11 bru tau result tu pon kene wat kuiz.kalo kuiz ni lepas bru leh interview.so,nina pon jawab kuiz tu dengan sambil lewa dengan tidak menaruh sebarang harapan..hahaha...

before jawab die ad gtau suro ulangkaji maths and bi SPM&PMR.then ad soalan pasal bank rakyat,soalan pengetahuan am dgn soalan kreatif satu.soalan ad 41 jawab dalam masa 40 minit(kalo xsilap..hoho)..15 novmber pukul 12 tgh malam tarikh tutup.nina try access web site yayasan bank rakyat punye la payah..at last dapat...

Nak di jadikan cerita ada satu soalan ni dier tanye pasal siapakah lelaki terpendek yang masuk genius world records 2011(dlm hati..ak nak jwb ap..betol ke soalan nie..kenape 2011...seb baik objective...nak search kat tenet lambat sebab mase berjalan)
.so antare jawapan yang diberi ialah

A) edward nino
B) He pingpong
C) He Pingping
D)(xingat)
Dengan ikot logik akal biasa nya orang asia rendah..so mesti jawapan antara B atau C...tp B tu cm sedap je..dengan pantas tanpa membuang mase sy menekan HE PINGPONG.hahaha..suke2 je.selepas tamat menjawab.nina pon search di goggle...malang nye jawapan nina salah sebab EDWARD NINO jawapan nye. name saye EDWARD NINO bukan EL NINO

He pingpong xwujud.He pingping pon penah masuk genius world record 2009 tapi dah mati pada tahun ini. He Pingping yang setinggi 75 sentimeter telah meninggal dunia di Rom, Itali pada Sabtu lalu kerana komplikasi jantung,.Pingping yang berasal dari China dan kerdil sejak kecil akibat penyakit tumbesar terbantut.

he pingping


Edward Nino Hernandez,24 tahun berasal dari colombia diisytiharkan secara rasmi sebagai lelaki paling pendek di dunia oleh Guinness World Records. memiliki ketinggian 70 sentimeter, tinggi sedikit daripada sebuah beg bimbit dan beratnya hanya 10 kilogram.

"Nino nak makan jangan la kacau"



sebagai rakayt malaysia kite wajib tahu siapa perdana menteri malaysia.ni pon termasuk dalam soalan pengetahuan am kuiz tu..HAHAHA...

PM 1:Y.T.M Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj Bapa Kemerdekaan 19571970
PM 2:Tun Abdul Razak bin Haji Dato' Hussein Bapa Pembangunan 19701976
PM3:Tun Hussein bin Dato' Onn Bapa Perpaduan19761981
PM4:Tun Dr. Mahathir Mohamad Bapa Pemodenan 19812003
PM5:Tun Abdullah Ahmad Badawi Bapa Pembangunan Modal Insan 20032009
PM6:Dato' Seri Mohd Najib Abdul Razak 2009–kini

ada juga soalan bola sepak.dia tanye siapa menang piala afrika 2010.nina terkebil2 memikirkan jawapan.Sejujurnya nina tak suka bola kalo bace surat kabar bahagian sukan tak pernah sentuh.hahahaha.

spain juara piala afrika 2010

**pengajaran:lepas ni kena banyak membaca,,hoho

smoga entry kali ini memberi ilmu kepada anda smue.=)


LOVE,
nina

7 comments:

Vintage Rose said...

urgh seb baik ar slma ni x pernh g nk interview2 tuk dpt scholar.. rezeki kot..hihi

http://missdilah.blogspot.com/2010/11/apa-yang-lelaki-tak-faham-ngan-awek.html

hans said...

hahaha
aku hampir nak minta ari tu
tapi last2 malas

P/S : Kenangan Di Hostel : Bila Tiba Waktu Hari Minggu

nama saya NINA said...

vintage rose:xpe..pengalam kongsi bersame..manetau pasni leh gne untuk interview time kerje..=)
hans:nina saje2 je try isi..tbe2 dpt sms dr bank rakyat suro wat kuiz..huhu...

Anonymous said...

salam.. soklan dye mcq ke?? smpt x jwb dlm mse yg dye bg

emy said...

hye.so awak dpt x eh biasiswa ni?ade temuduga kan?

nurshahirah shahidan said...

thanks sis because sudi kongsi... kite dlm proses mohon biasiswa ni...klu ada ape2 lgi yg ingin dikongsi berkaitan biasiswa ni...mohon share

ukhti_mujahadah said...

pengalaman kan... hehe
nice sharing...hmm entri ni 2010,
and now 2015..
mesti empunya diri dah pun tamat belajar..
btw, awak dapat tak ybr ni?
sis wondering. ^_^

Post a Comment